Ulen çmimet e gazit sërish në tregjet evropiane

Tubacion i gazit

Çmimet evropiane të gazit natyror ranë në nivelin më të ulët në pothuajse katër javë pasi u rrit besimi për prodhimin e qëndrueshëm të energjisë gjatë pjesës së mbetur të dimrit.

Kontratat e së ardhmes standarde ranë deri në 4.5% përpara se të mbulonin një pjesë të humbjes. Suedia uli rrezikun e saj të ndërprerjes së energjisë në nga “të ulët” në “real” në një shenjë se më e keqja e krizës energjetike të rajonit ka kaluar, të paktën për këtë sezon.

Frika e Evropës për racionimin dhe ndërprerjet e energjisë elektrike nuk është materializuar për shkak të një kombinimi faktorësh.

Reklama e sponzorizuar

Moti i butë frenoi kërkesën për ngrohje, ndërsa kontinenti u përpoq të importonte gaz natyror të lëngshëm për të kompensuar rrjedhat e humbura të tubacionit nga Rusia. Inventarët tani janë shumë më të larta se zakonisht për periudhën e vitit.

Përveç kësaj, disa reaktorë bërthamorë janë rikthyer në shërbim në Francë, e cila ka parë ndërprerje të zgjatura në flotën e saj.

Kthimi i reaktorit gjerman Emsland përpara mbylljes përfundimtare të tij në prill, së bashku me një njësi në Sllovaki, ka qenë gjithashtu i dobishëm, sipas tregtarit zviceran Axpo Solutions AG.

Më vete, uzina Freeport LNG në Teksas ka rifilluar dërgesat nga tanket, një moment historik drejt rifillimit të plotë, i cili ende nuk ka ndjekur.

Kontratat e së ardhmes për muajin e parë të gazit, pikë referimi europiane, u tregtuan 2.9% më pak nga 52.38 €. /Bloomberg/