Një porosi e vetme nga Tesla e Elon Musk ka rritur pasurinë e një familjeje në mbi 800 milionë dollarë

Një porosi e vetme nga kompania Tesla e Elon Musk ka rritur pasurinë e një familjeje në qindra miliona dollarë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, aksionet e L&F, një kompani me bazë në Korenë e Jugut, janë rritur me 82% këtë vit pasi siguroi një porosi prej 2.9 miliardë dollarësh nga prodhuesi amerikan i makinave.

Kjo do të thotë se familja Jae-hong, e cila zotëron aksione në firmën e materialeve të baterive, tani ka vlerë mbi 800 milionë dollarë, sipas Bloomberg.

Reklama e sponzorizuar

Tesla ka qenë një klient për një kohë të gjatë i L&F, duke blerë katodat e kompanisë për vite me radhë përmes baterive të ofruara nga LG Energy Solution – por kjo është hera e parë që prodhuesi i automjeteve të Musk bëhet klient i drejtpërdrejtë.

Pas marrëveshjes me Tesla, L&F pret që varësia e saj nga LG Energy Solution të bjerë në 50% deri në vitin 2025.

Dominimi i Tesla-s në industrinë e automjeteve elektrike e ka parë kompaninë të shkaktojë një luftë çmimesh për të rritur kërkesën për automjetet e saj – dhe analistët thonë se po funksionon.

Prodhuesi i makinave raportoi së fundmi dërgesa rekord për tremujorin e parë, me 36% më shumë se një vit më parë.

Aksionet e prodhuesit të EV-ve janë rritur me rreth 73% në 187 dollarë për aksion deri më tani këtë vit, duke e bërë atë një nga kompanitë me performancën më të mirë në indeksin Nasdaq Composite të teknologjisë së rëndë.

Ndërkohë, aksionet e kompanive që furnizojnë komponentë apo materiale të automjeteve elektrike janë rritur gjatë viteve të fundit dhe më pas kanë “fryrë” pasurinë e pronarëve të tyre.

Për shembull, Ryu Kwang-ji, kryetari i kompanisë kimike Kumyang Co, e pa aksionet e firmës të shkojnë në 1.4 miliard dollarë pasi çmimi i aksionit u rrit me më shumë se 1.600% vitin e kaluar.