Bill Gates ka investuar gati 100 milionë dollarë në Bud Light

Kompania mëmë e Bud Light po kalon një vit të mjerueshëm. Por, ka të paktën një investitor të shquar që beson në Anheuser-Busch: Bill Gates.

Fondacioni Trust i Bill dhe Melinda Gates gjatë tremujorit të kaluar bleu 1.7 milion aksione të Anheuser-Busch, me vlerë rreth 95 milionë dollarë (88.58 milionë euro), sipas një dosjeje rregullatore, duke sinjalizuar se Gates ka besim në kompaninë e birrës që është përballur me një rënie të madhe të shitjeve.

Gates bleu aksionet rreth kohës kur A-B raportoi të ardhura që përfshinin plotësisht pasojat nga partneriteti i Bud Light me influencuesin transgjinor, Dylan Mulvaney. Vendimi i saj për t’i dërguar asaj një kanaçe të personalizuar shkaktoi një reagim transfobik dhe tjetërsoi disa nga bazën kryesore të klientëve të kompanisë. Përgjigja e mëvonshme e kompanisë më pas zemëroi anëtarët e komunitetit LGBTQ.

Reklama e sponzorizuar

Por, Gates ka humbur para nga investimi deri më tani: aksionet e A-B janë ulur gati 2 për qind që nga blerja e tij. Stoku ka rënë rreth 7 për qind për vitin.

Muajin e kaluar, A-B tha se të ardhurat e saj në SHBA ranë 10 për qind në tremujorin e dytë, të penguara nga rënia e shitjeve të Bud Light, raporton cnn.

Shitjet e kompanisë te shitësit me pakicë në SHBA ranë me 14 për qind, duke mos performuar mirë në industrinë e birrës, kryesisht për shkak të rënies së vëllimit të Bud Light. Të ardhurat ranë 395 milionë dollarë në Amerikën e Veriut gjatë kësaj periudhe, krahasuar me të njëjtën kohë një vit më parë. Kjo shifër përfshinte shitjet në Kanada, ku të ardhurat u rritën, duke sugjeruar se rënia ishte e izoluar në Shtetet e Bashkuara.

Disa javë më vonë, Modelo kapërceu Bud Light në shitjet në dyqanet ushqimore dhe birra, sipas të dhënave të NIQ, duke shënuar herën e parë që Modelo ka mundur ndonjëherë Bud Light. Megjithatë, diferenca është e vogël me Modelo që mban 8.34 për qind të aksioneve për birrën kundrejt 8.28 për qind për Bud Light deri më 12 gusht.

Në muajin korrik, A-B njoftoi gjithashtu largimin e disa punëtorëve prej korporatës, duke prekur “më pak se 2 për qind” (ose rreth 380 pozicione) të punonjësve në SHBA.

Gates, i cili më parë ka pranuar se “nuk është konsumues i madh i birrës”, ka blerë edhe marka të tjera birre. Në fillim të këtij viti, fondacioni bleu gjithashtu rreth 1 miliard dollarë aksione të Heineken Holding, kompania mëmë e birrës holandeze. /Telegrafi/