Bitcoin arrin një rekord të ri

Bitcoin u rrit në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave të hënën, duke treguar se “është ende fuqishëm në lojë” pas një “rrëmuje” më shumë se dyvjeçare që vuri në pikëpyetje të ardhmen e të gjithë ekosistemit të kriptovalutave.

Sipas CNN, përcjell Telegrafi, Bitcoin, monedha e parë dhe deri tani më e madhe dixhitale në botë, tregtohej me 68,791 dollarë, duke kaluar rekordin e mëparshëm prej 68,789 dollarësh të arritur më 10 nëntor 2021.

Gjatë disa muajve të fundit, rritja e Bitcoin-it është shtyrë nga miratimi i rregullatorëve amerikanë të fondeve të tregtuara në këmbim të lidhura me aktivin dixhital.

Reklama e sponzorizuar

Dhe Bitcoin vlerësohet si kryesorja për industrinë më të gjerë të kriptove prej 2 trilionë dollarësh, reputacioni i së cilës është goditur nga një sërë ngjarjesh apo titujsh negativë.

Gjatë kohëve të fundit kishte falimentime të profilit të lartë të shkëmbimeve dhe huadhënësve, luhatje të paqëndrueshme të çmimeve dhe ndjekja penale e Sam Bankman-Fried, dikur njeri i famshëm i kriptovalutave.

Bitcoin, i cili përbën më shumë se gjysmën e të gjitha kriptove në qarkullim, është rritur më shumë se 200% gjatë 12 muajve të fundit, sipas CoinMarketCap. /Telegrafi/