Dështon raportimi i ministres Hajdari në Komisionin për Ekonomi

Ka dështuar të mbahet raportimi i ministres së Ministrisë së Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, në Komisionin parlamentar për Ekonomi lidhur me realizimin e projekteve të ministrisë për vitin 2023 dhe planet e ministrisë për vitin 2024. Komisioni vendosi që raportimi i Hajdarit të ndodhë në mbledhjen e radhës.

Përveç kësaj, Komisioni me gjashtë vota pro, ka miratuar Propozim – vendimit të Qeverisë për zgjedhjen e anëtarëve të Bordit për Komisionin e Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM). Kandidatët për anëtarë të këtij Bordi janë: Habib Basholli, Nasuf Mjekiqi, Bahri Karaxha, Avdi Mjeku, Hasan Preteni dhe Kaltrinë Demiri.

Megjithatë, kryetari i Komisionit, Ferat Shala pati kritika për propozimin e Qeverisë për zgjedhjen e anëtarëve të Bordit për Komisionin e Pavarur për Miniera dhe Minerale (KPMM). Ai tha se ka shkelje ligjore, profesionale dhe siç e shprehu ai dyshimin për konflikte të interesit.

Reklama e sponzorizuar

“Shkelja tjetër është, sepse ka bazë të dyshimit që në këtë proces ka edhe konflikte të hapura të interesit minimalisht dy në proces. Një në fazën e përzgjedhjes së panelit, ku njëri nga kandidatët panelist që na ka sjellë listën këtu, ka qenë dhe mbetet pjesë e financimit nga kompanitë minerare, për të cilat ai është përgjegjës”, theksoi ai.