Shpronësimet për Autosradën Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë, Qeveria shqyrton sot propozimin përfundimtar

Qeveria e Kosovës do të mbajë sot në mbledhje, ku në rend dite ka 21 pika për shqyrtim.

Një prej pikave është edhe për shpronësimet e pronave për ndërtimin e Autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë, ku do të shqyrtohet propozim-vendimi përfundimtar për shpronësimet shtesë, raporton Express.

“Shqyrtimi i Propozim-vendimit Përfundimtar për shpronësim shtesë për interes publik të pronave të paluajtshme të cilat preken nga realizimi I Projektit: Ndërtimi i Autostradës Prishtinë-Gjilan-Dheu i Bardhë”, është pika e 13’të e rendit të ditës.

Reklama e sponzorizuar

Lidhur me këtë projekt, Kryeministri Albin Kurti ka deklaruar të premten se po shkon drejt përfundimit.

Ka thënë se janë të vendosur që puna të përfundojë me cilësinë e duhur dhe sa më parë.

“Autostrada Prishtinë-Gjilan po shkon drejt përfundimit. Mbi 75% të punimeve deri në fshatin Bresalc janë finalizuar. Është ndarë buxheti për vazhdimin e saj deri te Dheu i Bardhë. Jemi të vetëdijshëm për vonesat, por edhe jemi të vendosur që puna të ecë e të përfundojë me cilësinë e duhur dhe sa më pare”, ka shkruar Kurti në Facebook.