Vendet më të mira për të bërë biznes

Matësi ofron gjithashtu njohuri për të cilat ekonomitë janë më të vendosura për rritje sesa të tjerat, dhe një mënyrë efektive për të identifikuar se ku mund të vijë së shpejti një rritje në shpenzimet e investimeve

Singapori mbetet vendi më i mirë në botë për të bërë biznes, siç ka ndodhur në 16 vitet e fundit. Faktorët që konfirmojnë vendin e Azisë Juglindore si një destinacion kryesor biznesi është stabiliteti i tij politik dhe fokusi i qeverisë për të ndihmuar kompanitë vendase të sektorit privat që të përmirësohen teknologjikisht.

Renditja e “Economist Intelligence Unit” vlerëson atraktivitetin e të bërit biznes në 82 vende dhe territore dhe matet bazuar në tregues të tillë si inflacioni, kostoja e jetesës, rritja ekonomike dhe politikat fiskale, shkruan Scan, transmeton albinfo.ch.

Reklama e sponzorizuar

Matësi ofron gjithashtu njohuri për të cilat ekonomitë janë më të vendosura për rritje sesa të tjerat, dhe një mënyrë efektive për të identifikuar se ku mund të vijë së shpejti një rritje në shpenzimet e investimeve. Pas Singaporit janë Danimarka dhe SHBA, të cilat zunë respektivisht vendin e dytë dhe të tretë.

Danimarka, me bazat e saj të ngurta makroekonomike dhe transportin dhe infrastrukturën dixhitale me cilësi të lartë, është një nga vendet më tërheqëse të biznesit në botë.

Mundësitë e tregut do të mbeten të favorshme në SHBA, veçanërisht me pak kufizime për tregtinë e jashtme dhe investimet në SHBA. Singapori, Danimarka dhe SHBA parashikohen të kenë mjediset më të mira të biznesit gjatë pesë viteve të ardhshme.

Gjermania dhe Zvicra zënë vendin e katërt dhe të pestë, ndërsa Kanadaja, Suedia, Zelanda e Re, Hong Kongu dhe Finlanda përbëjnë pjesën tjetër të 10 vendeve më të mira në botë për të bërë biznes.

Këto janë të gjitha ekonomi të avancuara dhe performues të fortë për një kohë të gjatë në indeksin tonë, kështu që priren të jenë baste të sigurta për investime, thuhet në raport, por paralajmërohet se si ritmet e rritjes së PBB-së totale ashtu edhe për kokë banori ka të ngjarë të mbeten të qëndrueshme dhe relativisht të ngadalta.

Disa përmirësues të mëdhenj të dukshëm që shënuan mirë në indeks ishin vende si Greqia, Katari dhe India. Greqia regjistroi përmirësimin më të madh në klimën e biznesit në indeksin e “Economist Intelligence Unit” për shkak të reformave të sjella nga një qeveri pro-biznesit.

India është i vetmi treg i një vendi që ofron një shkallë potenciale të krahasueshme me atë të Kinës, thuhet në raport, duke shtuar se profili i ri demografik i vendit është një shenjë e mirë për fuqinë e tij të punës dhe kërkesën në të ardhmen. India u rendit e treta në listën e mjediseve më të përmirësuara të biznesit.