Home Tags Ukraina

Tag: ukraina

Ukraina gjen dy rrugë për të eksportuar drithëra

0
Ukraina ka konfirmuar rrugët përmes Polonisë dhe Rumanisë për të eksportuar grurë dhe me shpresë për të shmangur një krizë globale ushqimore, sipas zëvendësministrit...

Ukraina thotë se të paktën 400 milionë njerëz mund të përballen...

0
Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka thënë se të paktën 400 milionë njerëz mund të përballen me uri për shkak të krizës së grurit. Sipas...

Ndikimi i luftës në Ukrainë mbi ekonominë e Kosovës

0
Lufta në Ukrainë ka ndikuar në rritjen e inflacionit në Kosovë, edhe ashtu të lartë për shkak të pasojave të pandemisë COVID-19, duke rënduar...

Lufta në Ukrainë shkakton mungesa globale të ushqimit

0
Pushtimi rus në Ukrainë ka rënduar situatën ekonomike në gjithë botën dhe është duke ndikuar edhe në mungesa të ushqimit. Rusia dhe Ukraina janë të...

Ukraina rrit normën bazë të interesit në 25% – Vendimi i...

0
Vijojnë të ndihen pasojat ekonomike të luftës sidomos në vendet e prekura drejt për së drejti nga konflikti. Banka Qendrore e Ukrainës ka rritur normën...

Banka gjigante e farave të Ukrainës rrezikon të shkatërrohet

0
Në magazinat e nëndheshme pranë fushëbetejave në Ukrainë, kodi gjenetik i pothuajse 2,000 kulturave bujqësore është në rrezik për t’u shkatërruar përgjithmonë. Ky rrezik mori...

Lufta në Ukrainë ka ndikuar në rritje të ndjeshme të çmimeve...

0
Prishtinë, 29 maj - Instituti GAP publikoi raportin “Ndikimi i luftës në Ukrainë në ekonominë e Kosovës”. Lufta në Ukrainë sipas GAP ka ndikuar në...

Çmimet e gazit normalizohen në Ukrainë, por kostot e ushqimeve vazhdojnë...

0
Çmimi i gazit ka zbritur në nivelet e para luftës në Ukrainë. Rritjet e tre muajve të fundit janë fshirë, dhe pse furnizimet ruse...

BE-ja pezullon përkohësisht tarifat për produktet nga Ukraina

0
Këshilli i Bashkimit Evropian, i cili përfaqëson 27 shtete anëtare, miratoi heqjen e detyrimeve doganore për importin e mallrave nga Ukraina për një vit,...

Në Lituani arrinë sasitë e para të grurit nga Ukraina

0
Në Lituani kanë arritur sasitë e para të grurit nga Ukraina nëpërmjet hekurudhës dhe portit Klaipad, ka njoftuar kompania hekurudhore shtetërore e Lituanis LTG. Eksporti...