Si mund ta rritni produktivitetin? (36 strategji)

Një studim i kryer në mbi 2,300 biznese profesionale tregon disa “hile” produktiviteti të cilat janë jashtëzakonisht të suksesshme.

Nuk ka një përcaktim të saktë se cilat janë dhe cilat jo këshillat e duhur dhe ato që mund t’ju ndihmojnë juve në rritjen e produktivitetit. Ju mund të ndesheni me to kudo. Por problemi këtu është se disa prej tyre janë shumë të zakonshme, aq sa pothuasje të gjithë i dinë, edhe pse fatkeqësisht nuk është se kanë dhënë ndonjë rezultat befasues tek ata që i kanë praktikuar. Megjithatë, këshillat e produktivitetit që mund të funskionojnë për dikë nuk është e thënë se do të kenë të njejtin rezultat edhe tek dikush tjetër.

Qendra kërkimore, Rain Group Center kreu së fundmi një studim që e bazoi në 2,300 biznese profesionale, për të zbuluar “hiletë” dhe strategjitë e tyre të rritjes së produktivitetit. Ja se cilat ishin 36 më interesantet dhe më efikaset:

Reklama e sponzorizuar

1. Nuk dalin nga fjala e tyre

2. Kanë vetëbesim të lartë se do t’ia dalin

3. Janë në kërkim të suksesit, nuk presin që ai të vijë tek ata

4. Mundohen ta shikojnë produktivitetin në çdo sferë të jetës

5. Ndjekin pothuasje të njejtën rutinë mëngjesi

6. Janë pjesë e një mjedisi pune produktiv

7. Janë energjikë

8. Mundohen të mbarojnë shumë punë në të njejtën kohë

9. Panifikojnë aktivitete të ndryshme çdo javë

10. Mundohen t’i japin pjesën më të madhe të kohës së tyre aktiviteteve produktive dhe efikase

11. Kanë përqendrim të lartë

12. Projektet e mëdha i ndajnë në shumë projekte të vogla

13. Fillimi i mbarë i ditës, vendimtar në ecurinë e të gjithë ditës

14. Analizojnë ecurinë e progresit të tyre çdo javë

15. Mundohen të mos tregohen kritikë të ashpër të vetes së tyre

16. Nuk humbasin kohë për të filluar një projekt të ri

17. E rimarrin veten shpejt nga një “rrëzim i mundshëm”

18. Aktivitete të planifikuara në axhendë

19. Objektiva të shkruara

20. I kushtojnë rëndësinë e saj, çdo detyre që marrin përsipër

21. Aktivitet sportive, shumë të rëndësishme

22. I dedikojnë kohën e duhur familjes dhe aktiviteteve të preferuara

23. Janë të përpiktë

24. Nuk ndryshojnë axhendat e tyre në varësi të axhendave të të tjerëve

25. Mund të rrinë të përqendruar për një kohë të gjatë dhe askush të mos ia tërheqë vëmendjen

26. Planifikojnë se si mund të reagojnë në një periudhë krize

27. Mbajnë një listë me sa më pak prioritete

28. Duan qetësinë e tyre

29. E masin gjithmonë kohën e tyre

30. Nuk shpërqendrohen kollaj

31. Heqin dorë dhe i shmangin shumë shpejt këshillat e panevojshme

32. Thonë “jo”

33. Minimizojnë aktivitetet me ndikim negativ

34. Vështirë se mund t’i ndërpresësh

35. Praktikojnë ushtrime joga

36. Kanë gjithmonë një listë me të gjitha gjërat që duan t’i thonë “jo”

Burimi: The Enterpreneur