Fëmijët e lindur në qytetet e mëdha bëjnë më shumë karrierë

Vendlindja dhe pagat, një lidhje e vërtetuar. Sipas një kërkimi të ri, thjesht fakti i lindjes në një qytet të madh ka ndikim pozitiv te pagat në të ardhmen. 

Studimi i realizuar nga ekonomisti Clément Bosquet nga Universiteti Cergy-Pontoise në Francë dhe Henry G. Overman nga London School of Economics i publikuar në Journal of Urban Economics, tregon lidhjen mes madhësisë së qytetit të vendlindjes të një individi të lindur në Britaninë e Madhe dhe të ardhurat e tij.Duke analizuar 7.500 persona të moshës 16 vjeç e lart, të intervistuar disa herë nga viti 1991 deri më 2009, studiuesit nuk kanë dyshime: madhësia e qytetit të lindjes ka ndikim të konsiderueshëm tek të ardhurat.Ka arsye të ndryshme për të cilat madhësia e një qyteti mund të ndikojë në të ardhmen tonë.

Në përgjithësi, sa më i madh të jetë një qytet, janë të pranishme më shumë shërbime, ka zgjedhje të larmishme shkollash, mundësi më të mëdha për networking, mundësi të larmishme për t’u argëtuar etj.Jo rastësisht, fëmijët e qyteteve të mëdha, kur transferohen, kanë tendencën të shkojnë në qytete të tjera relativisht të mëdha, ku mund të gjejnë të njëjtin nivel jetese.

Reklama e sponzorizuar