Britania e Madhe do t’i subvencionoj pagat me 80 për qind për punëtorët që largohen nga puna

Britania e Madhe do të zgjasë subvencionet e saj të pagave për të siguruar që punëtorët që largohen nga puna të marrin përkohësisht 80 për qind të pagës së tyre.

Kështu ka njoftuar kryeministri Boris Johnson, deri sa njoftoi për një mbyllje të re nga pandemia COVID-19 në të gjithë vendin, përcjell Telegrafi.

Vendi prezantoi skemën e subvencionit të pagave në muajin mars, duke mbështetur 8.9 milionë vende pune në kulmin e saj dhe ishte parashikuar të kushtonte rreth 52 miliardë funta [57.64 miliardë euro] gjatë periudhës së pandemisë.

Reklama e sponzorizuar

Bizneset duhet të kontribuojnë me 5 për qind të kostos së punësimit për punëtorët gjatë periudhës.

Po ashtu, një skemë për pagesën e qirasë do të zgjatet për bizneset, të cilave u kërkohet të mbyllen për shkak të kufizimeve dhe do të marrin grante deri në 3 mijë funta [3,325 euro].