Çmimi i Bitcoin tani arrin mbi 28 mijë dollarë për herë të parë

Trendi rritës në monedhën digjitale vazhdon. Që nga pranvera, ajo është rritur me 20,000 dollarë.

Fluturimi i monedhës digjitale Bitcoin vazhdoi të dielën. Çmimi u ngjit në platformën tregtare Bitstamp në 28,378 dollarë, e cila është hera e parë mbi 28,000 dollarë. Në vendet e tjera të tregtimit, nga të cilat ka shumë, nivelet rekord mund të devijojnë pasi nuk ka tregti qendrore të Bitcoin.

Kjo do të thotë që çmimi i kriptomonedhës më të vjetër dhe më të njohur është rritur me rreth 4,000 dollarë vetëm gjatë fundjavës së gjatë të Krishtlindjeve, transmeton Telegrafi.

Reklama e sponzorizuar

Bitcoin është rritur me rreth 7,000 dollarë ose rreth 35 për qind që nga fundi i nëntorit.

Me një pjesë prej rreth 70 për qind, Bitcoin është larg monedha më e madhe digjitale. Sipas një llogaritje nga ofruesi Coinmarketcap.com, kapitalizimi i tyre i tregut aktualisht është rreth 500 miliardë dollarë.

Sipas faqes, të gjitha monedhat digjitale së bashku vijnë në pak më shumë se 700 miliardë dollarë.

Rritja e çmimit të Bitcoin këtë vit justifikohet nga disa zhvillime. Por është thelbësore që tema e monedhave digjitale të zhvendoset përsëri në fokusin e investitorëve. Kjo nuk është më pak pasojë e një paradhënie nga shërbimi i madh i pagesave PayPal, i cili dëshiron t’u mundësojë klientëve të saj që të paguajnë në monedha digjitale siç është Bitcoin. Bitcoin po rritet gjithashtu nga fakti se gjithnjë e më shumë investitorë profesionistë janë të interesuar për kriptovalutat.