Ari tërheq investitorët e rinj që tregtojnë në internet – Royal Mint: Rritje pesëfish në metalet e çmuara

Ari

Ari ka shkëlqyer për investitorët e rinj sipas The Royal Mint e cila ka regjistruar një rritje pesëfish të të rinjve që po investojnë në metalin e çmuar.

Mint, e cila është në pronësi të plotë nga Thesari, tha se investitorët e rinj ishin tërhequr nga platforma e saj e re dixhitale për investime në ar.

Investimet mbështeten nga ari i ruajtur në kasafortat e The Royal Mint.

Reklama e sponzorizuar

Mint raportoi fitime para taksave prej 12.4 milion £ në vitin e fundit financiar, nga një humbje prej 200,000 paund një vit më parë.

Një mori ndërmarrjesh tani po ofrojnë investime të arit për investitorët e rinj dixhital.

Interesi nga investitorët e rinj, duke i vendosur paratë e tyre në investime që variojnë nga kriptovaluta deri në asete mjedisore, ka shtyrë vëzhguesin e qytetit për të kryer kërkime mbi rreziqet që po ndërmerrnin.

Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA) gjeti këta investitorë “të vetë-drejtuar” të cilët tregtojnë vetë në vend se të kërkojnë këshilla financiare, ishin të gatshëm të “kishin një përpjekje” për të investuar, veçanërisht në produkte me rrezik të lartë, për “sfidën, konkurrencën dhe risi ”.

Ari zakonisht konsiderohet si një investim i sigurt dhe ka qenë i popullarizuar në mesin e investitorëve globalisht në kohë pasigurie siç janë pandemia dhe normat e ulëta të interesit për para në dorë.

Mint tha se platformat e reja dixhitale të kursimeve tërhoqën klientë të rinj drejt investimeve në metalet e çmuara, të cilat i kishte ofruar përmes kanaleve të tjera për vite me rradhë.

Anne Jessopp, shefi ekzekutiv i Mint, tha: “Ndërsa zakonet e shpenzimeve ndryshojnë, ne vendosëm të rikrijojmë Royal Mint dhe të sigurojmë të ardhmen tonë afatgjatë si një prodhues britanik.

“Duke u zgjeruar me qëllim në zona që plotësojnë trashëgiminë tonë, ne kemi qenë në gjendje të tërheqim mijëra klientë në metale të çmuar, të tregojmë zejtarinë Britanike dhe të arrijmë të ardhura rekord. Ne mund të jemi 1.100 vjeç, por ne jemi të përqendruar fort në të ardhmen.” /Scan tv/