Banka botërore siguroi financim prej 1.5 miliardë dollarë për 5 projekte

Banka Botërore

Banka Botërore (BB) njoftoi se ka zgjeruar financimin me vlerë 1,5 miliard dollarë për pesë projekte kritike zhvillimore në Turqi gjatë vitit fiskal 2021.

Duke kujtuar se vendi luftoi ndikimet e COVID-19, banka tha se mbështetja financiare kontribuoi në zbatimin e Planit të 11-të të Zhvillimit Kombëtar të Turqisë siç përcaktohet në Kornizën e Partneritetit të Vendit të BB-së.

Banka theksoi se me miratimin e huave të reja në vitin 2021, portofoli aktiv i huazimit në Turqi ka arritur në më shumë se 7 miliardë dollarë, që mbulojnë 23 projekte.

Reklama e sponzorizuar

Drejtori i Bankës Botërore për Turqinë, Auguste Kouame, tha se BB po mbështet Turqinë për të kufizuar dëmin nga pandemia, teksa vazhdon përparimin në nevojat afatgjata të zhvillimit.

“Programet tona gjatë vitit fiskal që sapo përfundoi (më 30 qershor), ndihmojnë në ruajtjen e vendeve të punës, mirëmbajtjen e sektorit privat, përmirësimin e rezistencës ndaj ndryshimeve klimatike dhe prioriteteve të tjera të zhvillimit”, tha Kouame.

Duke folur rreth agjendës së Bankës Botërore për vitin fiskal 2021, Kouame u zotua se banka do të synojë të mbështesë popullin e Turqisë përballë COVID-19 dhe krizës së refugjatëve, teksa kontribuon në ambiciet e zhvillimit afatgjatë të Turqisë dhe agjendën e saj të fuqishme të ndryshimit klimatik.

“Ne shpresojmë të ndërtojmë këtë sukses teksa fillojmë një vit të ri fiskal”, shtoi ai.