Rritje pagash nga 1 shkurti për një kategori punëtorësh në Austri

Më shumë se 53,000 punonjës të universiteteve austriake mund të presin më shumë para nga 1 shkurti. Rritja e pagave është 2.93 për qind.

Organizata “Dachverband” e universiteteve austriake dhe Sindikata e Shërbimit Publik (GÖD) pas dy raundesh intensive negociatash kanë rënë dakord për rritje pagash për marrëveshjet kolektive të punonjësve të universitetit, shkruan albinfo.at.

Nga 1 shkurti 2022, raporton heute.at, pagat e më shumë se 53 mijë punonjësve të universiteteve do të rriten me 2,93 për qind, në maksimum 116 euro, sipas marrëveshjes kolektive. Kompensimi i praktikantëve do të rritet me tre për qind. Kështu është njoftuar ditën e martë.

Reklama e sponzorizuar

Kryetari i organizatës “Dachverband”, zv.rektori Michael Lang nga Universiteti i Ekonomisë dhe Biznesit të Vjenës, thekson sfidat buxhetore me të cilat do të përballen universitetet në vitet e ardhshme dhe nënvizon karakterin e qartë social të kompromisit të arritur nga kjo marrëveshje, përcjell albinfo.at.

“Diploma siguron që ata punonjës të universitetit, të ardhurat e të cilëve janë më të ulëta, të marrin rritje pagash që janë shumë më të larta se norma e inflacionit”, tha zëvendësrektori Lang.

Stafi i universitetit përbëhet nga nëpunës civilë, personel me kontratë dhe staf i negociatave kolektive. Mbi 80 për qind e fuqisë punëtore tashmë i nënshtrohet marrëveshjes kolektive.