Shumica e klientëve të JPMorgan e shohin Bitcoin në rreth 60 mijë dollarë deri në fund të 2022!

Lulëzimi rritës rreth bitcoin-it që arriti pikën historike të pakapshme prej 100,000 dollarësh vitin e kaluar ishte e lartë. Por monedha e mbylli vitin me më pak se gjysmën e asaj, duke ndryshuar ndjenjën siç ilustrohet nga një sondazh i publikuar nga JPMorgan të hënën.

Banka e investimeve anketoi 47 klientë të saj nga 13 dhjetori deri më 7 janar, si pjesë e perspektivës së saj më të gjerë makroekonomike për vitin.

Rezultati: Rreth 41% e klientëve shohin kriptomonedhën më të vlefshme në botë që përfundon vitin rreth 60,000 dollarë, një rritje prej rreth 46% nga çmimi i së hënës. Ndërkohë, vetëm 5% presin që Bitcoin të arrijë në 100,000 dollarë deri në fund të vitit. Ka qenë një udhëtim i vështirë për kriptomonedhën deri më tani pasi kriptovalutat në të gjithë bordin u përballën me presione shitjeje në vazhdën e një ndryshimi rreziku të nxitur nga një Rezervë Federale e ashpër.

Reklama e sponzorizuar

Bitcoin ra nën 40,000 dollarë në nivelin më të ulët që nga shtatori të hënën, përpara se të kthehej mbi 41,000 dollarë. Bitcoin ka rënë 11% që nga fillimi i vitit dhe qëndron afërsisht 40% nën nivelin e tij rekord prej 69,000 dollarësh të arritur në nëntor. Megjithatë, disa, përfshirë presidentin adhurues të bitcoin të El Salvadorit, Nayib Bukele, janë optimistë se bitcoin do të arrijë në 100,000 dollarë në 2022.

JPMorgan në nëntor 2021 tha se bitcoin mund të rritet në 146,000 dollarë në afat të gjatë nëse paqëndrueshmëria e tij ulet dhe institucionet fillojnë ta preferojnë atë në vend të arit në portofolet e tyre. Kjo është afërsisht 256% mbi nivelin aktual të monedhës. Një çmim prej 73,000 dollarë, tha banka, duket i arsyeshëm për vitin 2022.

Paqëndrueshmëria e Bitcoin është aktualisht rreth 4-5 herë më e lartë se ari, tha banka. Kjo do të duhet të bjerë në mënyrë dramatike përpara se investitorët institucionalë të veprojnë.

Pavarësisht kësaj, ka një anëtar të ri që i bashkohet grupit prej 100,000 dollarësh këtë vit. Goldman Sachs tha se bitcoin mund të arrijë në atë nivel, por vetëm nëse vazhdon të marrë pjesën e tregut nga ari. Business Insider./SCAN TV/