Bashkëthemeluesi i shkëmbimit më të kriptove në botë: Rritja e radhës e Bitcoin nuk do të ndodhë deri në 2025!

Bitcoin mund të mos shohë një treg me rritje deri në fund të vitit 2024 ose në fillim të 2025, nëse ciklet e kaluara të çmimeve janë ndonjë tregues, sipas bashkëthemeluesit të Huobi, një prej shkëmbimeve më të mëdha të kriptomonedhave në botë.

Du Jun tha se tregjet e bitcoin janë të lidhura ngushtë me një proces të quajtur përgjysmim, i cili ndodh çdo disa vjet.

Kjo lidhet me të ashtuquajturit minatorë në rrjetin e bitcoin, të cilët drejtojnë kompjuterë të fuqishëm të specializuar për të zgjidhur enigma komplekse matematikore për të vërtetuar transaksionet në rrjetin e bitcoin. Si rezultat, minatorët shpërblehen në bitcoin.

Reklama e sponzorizuar

Përgjysmimi shkruhet në kodin themelor të bitcoin dhe përgjysmon shpërblimin që marrin të ashtuquajturit minatorët për verifikimin e transaksioneve në rrjetin e kriptomonedhës. Ndodh afërsisht çdo katër vjet.

Përgjysmimi i fundit u zhvillua në maj 2020 dhe në vitin 2021, bitcoin arriti në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave mbi 68,000 dollarë. Një dukuri e ngjashme ndodhi kur përgjysmimi ndodhi në vitin 2016. Një vit më pas, bitcoin arriti atë që ishte në atë kohë një rekord të lartë.

Pas të dyja këtyre majave, bitcoin ra. Aktualisht, bitcoin ka rreth 40% ulje të nivelit të tij rekord nga nëntori, megjithëse është ende jashtë disa prej niveleve më të ulëta të parë në janar. Ngjarja tjetër e përgjysmimit është planifikuar të zhvillohet në vitin 2024.

Rënia e fundit e çmimit në kriptomonedhë ka bërë që disa pjesëmarrës të tregut të shqetësohen se i ashtuquajturi “dimër kripto” ose një periudhë e zgjatur rënieje, mund të jetë i pashmangshëm. Gjatë periudhave të tilla, bitcoin mund të tregtohet në një model anash. CNBC/SCAN TV/