Përgjysmohet çmimi i Bitcoin, presidenti i El Salvadorit vazhdon të blejë

Bixhozi me Bitcoin me para të gatshme i Presidentit Nayib Bukele, po bëhet i vështirë për El Salvadorin. Por kjo nuk po e pengon presidentin të shtojë rezervën e tij në asete digjitale. Bukele bleu 2,301 Bitcoin për qeverinë që kur e bëri monedhë të ligjshme në shtator, bazuar në njoftimet e tij në Tëitter. Kjo përfshin një blerje prej 500 monedhash dje pasi çmimi i tyre ra nën 31,000 dollarë, duke zgjatur një shitje të egër gjashtëmujore.

Bukele e ka treguar veten të jetë një besimtar i vërtetë në tregun e kriptovalutave, duke fituar vëmendje dhe admirues nga e gjithë bota në këtë proces dhe thotë se tregton rezervat e monedhave të vendit në telefonin e tij. 40-vjeçari ka thënë se do të vazhdojë me planet për emetimin e një obligacioni blockchain prej 1 miliard dollarësh për të financuar ndërtimin e Bitcoin City, një qytet pa taksa nga të ardhurat dhe fitimet kapitale që ai shpreson të krijojë.

Bukele postoi në Twitter fotografi të një modeli për qytetin e planifikuar, i cili përfshin një aeroport ndërkombëtar.

Reklama e sponzorizuar

Qeveria nuk publikon të dhëna për zotërimet e saj të Bitcoin dhe aktivitetet e një fondi prej 150 milionë dollarësh për të mbështetur konvertimet e Bitcoin në bankën shtetërore Bandesal janë konsideruar konfidenciale. Banka qendrore shpalli sekret shtetëror informacionin për dërgesat e dërguara përmes portofolit të qeverisë Bitcoin, Chivo./