Kriza: Sri Lankës gati i kanë mbaruar rezervat e karburanteve

Ministri i Energjisë i Sri Lankës ka lëshuar një paralajmërim të ashpër mbi rezervat e karburantit të vendit pasi po përballet me krizën më të keqe ekonomike në më shumë se 70 vjet.

Të dielën, Kanchana Wijesekera tha se kombit i kishte mbetur vetëm benzinë e mjaftueshme për më pak se një ditë nën kërkesë të rregullt, raporton BBC, transmeton Express.

Ai tha gjithashtu se dërgesa e saj e ardhshme e benzinës nuk do të duhej për më shumë se dy javë.

Reklama e sponzorizuar

Javën e kaluar, Sri Lanka pezulloi shitjet e benzinës dhe naftës për automjetet jo thelbësore, ndërsa përpiqet të paguajë për importet si karburantet, ushqimet dhe ilaçet.