Forbes publikon listën – Ja kush janë gratë më të fuqishme në botë

Forbes ka publikuar listën ku renditen gratë më të fuqishme në botë. Kjo renditje u bazua në katër parametra kryesorë: paraja, media, ndikimi dhe sferat e influencës.

Për liderët politikë u vlerësuan produkti i brendshëm bruto dhe popullsia ndërsa për drejtuesit e biznesit, qarkullimi dhe numri i punonjësve, përmendjet dhe shtrirja mediatike. Rezultati është një listë e grave që po luftojnë status quo-në.

Jane Fraser

Reklama e sponzorizuar

Jane Fraser (Saint Andrews, MB, 13 korrik 1967) është një drejtuese biznesi në SHBA me origjinë skoceze, partnere e McKinsey & Company për 10 vjet, që nga viti 2019 presidente e Citigroup dhe gjithashtu CEO e Konsumatorit Bankar.

Julie Sweet

Julie Terese Sweet (Tustin, SHBA, 12 korrik 1966) është një ekzekutive dhe avokate e biznesit amerikan. Ajo është presidente dhe drejtuese ekzekutive (CEO) e Accenture, një kompani shumëkombëshe e shërbimeve profesionale.

Karen Lynch

Karen Lynch (Newfoundland, Kanada, 25 korrik 1967) është një autore më e shitur e romaneve fantazi urbane të New York Times dhe USA Today për të rriturit e rinj.

Giorgia Meloni

Giorgia Meloni (Romë, Itali, 15 janar 1977) është një politikane italiane, që prej 22 tetorit 2022 Presidente e Këshillit të Ministrave të Republikës Italiane, e para grua në historinë e Italisë që mban këtë detyrë.

Melinda French Gates

Melinda Ann French Gates (Dallas, SHBA, 15 gusht 1964) është një sipërmarrëse amerikane dhe shkencëtare kompjuterike, ish-bashkëshortja e Bill Gates.

Abigail Johnson

Abigail Pierrepont Johnson (Boston, SHBA, 19 dhjetor 1961) është një biznesmene amerikane, që nga viti 2014 presidente dhe shefe ekzekutive e kompanisë amerikane të investimeve Fidelity Investments (FMR) dhe presidente e filialit të saj ndërkombëtar Fidelity International (FIL).

Mary Barra

Mary Teresa Barra, (Waterford, SHBA, 24 dhjetor 1961) është një biznesmene amerikane dhe CEO e General Motors që nga 15 janari 2014. Duke zëvendësuar në postin Dan Akerson, Mary Barra është gruaja e parë që mban një pozicion të tillë në një industri globale e automobilave

Kamala Harris

Kamala Devi Harris (Oakland, SHBA, 20 tetor 1964) është një avokate dhe politikane amerikane, nënkryetare e 49-të e Shteteve të Bashkuara të Amerikës që nga 20 janari 2021.

Christine Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde, (Paris, Francë, 1 janar 1956), është një politikane, avokate dhe bankiere franceze e cila ka qenë presidente e Bankës Qendrore Evropiane që nga 1 nëntori 2019.

Ursula von der Leyen

Ursula Gertrud von der Leyen (Ixelles, Belgjikë, 8 tetor 1958), është një politikane gjermane, Presidente e Komisionit Evropian që nga 1 dhjetori 2019 dhe anëtare e CDU.