Ministri Murati e prezanton Ligjin për Buxhetin 2023, kërkon të miratohet me procedurë të përshpejtuar

Hekuran Murati-Ministër i Financave, Punës dhe Transfereve

Ministri i Financave, Hekuran Murati, e ka prezantuar Projektligjin e Buxhetit për vitin 2023 me ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për ndarjet buxhetore, i cili përmban edhe koeficientin e ri prej 105 eurove.

Murati kërkoi që ky projektligj të miratohet dhe të fuqizohet me procedurë të përshpejtuar, për siç tha ai, të mund të procedohen pagat e muajit shkurt brenda afatit kohor.

“Për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për ndarjet buxhetore i cili përmban vlerën e koeficientit dhe përmbyll ciklin buxhetor të ciline kemi miratuar në Ligjin e Pagave ku duhet të përcaktohet vlera e koeficientit prej 105 euro që është brenda kufijve buxhetor që parashihen me ligjin 745 milionë euro në shumë totale.

Reklama e sponzorizuar

Po ashtu ky projektligj parasheh fleksibilitetin që gjatë viti të parë të ketë mundësinë e përshtatjes së kufijve apo përshtatjes së organizatave që të akomodohen të gjitha kërkesat dhe nevojat për shpenzime, që parashihen me ligjin e pagave të sektorit publik.

Marrë parasysh rëndësinë dhe procesin në të cilin jemi në përgatitjen e listave të pagave, ju ftoj ta miratoni dhe të trajtohet me procedurë të përshpejtuar në mënyrë që të kemi mundësi t’i procedojmë pagat qysh këtë muaj”, tha Murati.