Indeksi Evropian i Kriptove 2023 – cilat janë kriptomonedhat më të preferuara?

Kriptovalutat

Një studim kërkimor që analizoi rreth 40 milion pyetje kërkimi në Google në të gjithë Evropën u krye për të krijuar Indeksin Evropian të Kriptove. Studimi u fokusua në 191 nga fjalët kyçe më të rëndësishme në domenin e kriptomonedhës.

Studimi përdori Ahrefs Keyword Explorer, një platformë lider në industri për optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO), për të analizuar frekuencën e këtyre pyetjeve të kërkimit në Google.

Popullariteti dhe shpeshtësia e fjalëve kyçe të përzgjedhura të studimit u analizuan tërësisht për secilin vend në të gjithë kontinentin evropian. Dua.com renditi pyetjet më të kërkuara dhe identifikoi kriptomonedhën më të njohur në çdo vend.

Reklama e sponzorizuar

Studimi përfshiu gjithashtu statistikat e popullsisë specifike të vendit nga lideri global në të dhënat e tregut dhe të konsumatorëve, Statista.

Në kontrast me qasjen e vendeve të tjera të kërkimit kripto, studimi llogariti një koeficient duke analizuar vëllimin e kërkimit të fjalëve kyçe të zgjedhura së bashku me popullsinë e secilit vend. Ky koeficient u përdor më pas për të renditur vendet bazuar në nivelin e tyre të interesit për kriptovalutat.

Hollanda është vendi evropian me numrin më të madh të kërkimeve të lidhura me kripto për frymë, e ndjekur nga Sllovenia dhe Zvicra.

Bitcoin është kriptomonedha më e njohur në të gjitha vendet evropiane, duke dominuar vendin e parë në 35 nga 46 vende.

Dogecoin ka zënë vendin e dytë si kriptomonedha më e favorizuar në më shumë se gjysmën e vendeve evropiane, me Shiba Inu që ndjek nga afër si e treta më e favorizuara. Si rezultat, Ethereum tani mban vetëm vendin e katërt në listën e kriptomonedhave më të favorizuara.

Në listën e publikuar, Shqipëria renditet në vend të 40 me një volum kërkimi mujor që kap shifrën e 30700 kërkimeve, ku monedhat më të preferuara janë Bitcoin në vend të parë, Dogecoin në vend të dytë dhe Shiba Inu në vend të tretë. /Scan tv/