Vlera e Bitcoinit rritet me 12 për qind brenda muajit, pothuajse askush nuk po e tregton atë

Bitcoin është rritur ndjeshëm këtë muaj, por jo për arsye që mund të mendoni. Kriptovaluta më e madhe në botë është rritur më shumë se 12 për qind që nga fillimi i qershorit. Çmimi arriti në 30 mijë dollarë për të arritur nivelin më të lartë që nga 14 prilli.

Lojtarët e tregut ia atribuojnë kërcimin lajmit se gjiganti amerikan i menaxhimit të aseteve BlackRock kishte paraqitur një fond të tregtuar me Bitcoin.

Ndonëse kjo mund të jetë pjesë e arsyes, lëvizja e madhe mund t’i nënshtrohet një faktori tjetër përtej rrjedhës së lajmeve që rrethojnë institucionet e mëdha që ndërmarrin hapa për të përqafuar Bitcoinin ose asete të tjera dixhitale.

Reklama e sponzorizuar

“Thellësia e tregut” të kriptove ka qenë në nivele shumë të ulëta këtë vit. Thellësia e tregut i referohet aftësisë së një tregu për të absorbuar urdhra relativisht të mëdha për blerje dhe shitje. Kur thellësia e tregut është e ulët dhe lojtarët e mëdhenj bëjnë porosi për të blerë ose shitur monedha dixhitale, çmimet mund të lëvizin shumë lart ose poshtë, edhe nëse porositë nuk janë aq të mëdha.

Investitorët e mëdhenj të kriptovalutave zakonisht shpresojnë se një rritje e hershme e çmimeve do të jetë e mjaftueshme për të tunduar investitorët me pakicë që të marrin pjesë përsëri në tubim, i cili përfundimisht rrit çmimet për Bitcoin dhe monedha të tjera dixhitale, por kjo nuk ka ndodhur.

Disa të brendshëm të industrisë së kriptovalutave kanë shprehur shpresa se tregu po i afrohet një periudhe “fundi” ku mund të fillojë të rritet përsëri.

Veprimi i fundit i çmimeve i bën jehonë aktivitetit në 2018, kur çmimi dhe vëllimet e Bitcoinit u ulën për disa muaj përpara se të fillonin të rriteshin përsëri vitin e ardhshëm. Sidoqoftë, Sly i CCData tha se është “ende herët për të thënë nëse më e keqja ka mbaruar për Bitcoinin”.