Sindikata e Minatorëve të Trepçës: Shantazhet dhe kërcënimet nuk po ndalen

Sindikata e Pavarur e Minatorëve të Trepçës ka reaguar lidhur me vendimin e menaxhmentit të Trepçës për suspendimin nga puna të kryetarit të sindikatës të punëtorëve, nënkryetarin e sindikatës, dy anëtarë dhe një minator.

Në reagimin e sindikatës thuhet se shantazhet dhe kërcënimet nuk po ndalen.

“Shantazhet dhe Kërcënimet nuk po ndalen. Sot si asnjëherë tjetër është vërtetuar se Trepça SH.A. dhe Minatorët nuk kanë rëndësi për askënd, qoftë President i Republikës së Kosovës, Kryeministër, Deputet, Ministër, Kryetar Komune, Shkencëtar, Publicist, Analist, Sportist apo çka do tjetër”, thuhet në reagimin e sindikatës.

Reklama e sponzorizuar

“Trepça dhe minatorët qenkan të një rëndësie të veçantë vetëm për konsum publik, ndërsa jeta e minatorëve, paska vlerën e një lecke që nuk vret veshin e askujt dhe se prek zemrën e asnjë qytetari të këtij vendi”, thuhet në reagim.

Ata kanë adresuar kritika edhe për Qeverinë, Presidencën e deputetët e Kuvendit.

“Ndoshta në një të ardhme, kur të fillojë viti zgjedhor, do të gjeni forcën, motivin dhe interesin tuaj për të na vizituar e treguar përralla, se si ju keni interesin dhe dashurinë ndaj minierës dhe minatorëve. Si ju jeni lokomotiva e shoqërisë dhe jeni meritorë”.

Menaxhmenti i Trepçës sot ka marrë vendim që të suspendojë nga puna kryetarin e sindikatës së punëtorëve Ibrahim Jonuzi, nënkryetarin e sindikatës, dy anëtarë dhe një minator me arsyetimin se e kanë shkelur ligjin dhe e kanë rrezikuar rendin kushtetues.