Bie drastikisht çmimi i Bitcoin

Çmimi i kriptovalutës, Bitcoin ra në rreth 63 mijë e 400 dollarë të premten, më i ulëti në gati gjashtë javë.

Kriptomonedha më e madhe në botë ra deri në 63 mijë e 444 dollarë, ndërkohë që tregtohej pak mbi 64 mijë dollarë për një humbje ditore prej 1.5 për qind në orën 18:06, sipas CoinMarketCap, një uebsajt dixhital për përcjelljen e çmimeve të aseteve.

Bitcoin pa çmimin e tij të fundit që ra në 61 mijë e 357 dollarë më 15 maj.

Reklama e sponzorizuar

Ethereum, nga ana tjetër, ishte i qëndrueshëm rreth 3 mijë e 515 dollarë, pasi u ul në 3 mijë e 446 dollarë më parë gjatë ditës.

Disa altcoin panë që çmimet e tyre ranë më shumë se 4 për qind gjatë ditës.

Vlera e tregut të kriptomonedhave qëndronte në 2.34 trilionë dollarë me një humbje ditore prej 1 për qind, ndërsa pjesa e Bitcoin, e njohur si dominim, ishte në 54 për qind dhe e Ethereum ishte në 18.4 për qind