Telekomi s’ka para për qiratë e antenave

Zakonisht, në datën 6 të secilit muaj, Aziz Gucati nga Skenderaj, paguan obligimet e tij mujore si shpenzimet e ujësjellësit, tatime komunale e energjinë elektrike.

Por këtë të fundit, tash e dy muaj, nuk po e paguan dhe jo për shkak të kushteve jo të mira ekonomike, raporton KTV.

Borxhi për këta dy muaj i ka mbërritur në mbi 300 euro dhe faturat janë më të larta se të një shtëpie të zakonshme, pasi në pronën e tij është e vendosur një antenë për shpërndarje të rrjetit, qysh prej vitit 2006.

Reklama e sponzorizuar

Dhe për të, Telekomi i ka paguar vetëm 2 prej gjashtë muajve të qerasë dhe shpenzime të energjisë elektrike.

Vonesat me pagesa për qiranë i ka konfirmuar zyra për media e Telekomit, e një gjë të tillë e kanë arsyetuar me gjendjen e vështirë financiare të ndërmarrjes.

“Sa i përket pagesës së qirasë, siç dihet për shkak të vështirësive financiare, kohët e fundit Telekomi i Kosovës ka kërkuar mirëkuptim te operatorët ekonomikë për arsye të vonesës në procedimin e pagesave me kohë. Si rrjedhojë, në shumicën e rasteve kemi vonesa të pagesës së qirave me operatorë të caktuar, përfshirë edhe për rastin në fjalë dhe bëhet fjalë mesatarisht për tre deri katër qira të papaguara mujore”, ka thënë Arsim Bilalli, zëdhënës në Telekom.

Por, Gucati, nga komunikimi me persona kompetent brenda Telekomit, thotë të ketë indikacione se dikujt po i paguhet qiraja e dikujt jo.

Megjithatë, Telekomi, në vazhdimësi, është duke kërkuar një rrugëdalje për t’i ikur kolapsit financiar.