Leku zhvlerësohet ndaj monedhave të huaja

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën leku u zhvlerësua ndaj monedhave të huaja ndryshe nga një ditë më parë, ku forcoj pozitat kundrejt valutave.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari amerikan këmbehet me 104.64 lekë ose 0.17 lekë më shumë se ditën e martë. Monedha europiane u forcua me 0.05 lekë dhe këmbehet sot me 124.13 lekë.

Ndërsa paundi britanik fitoi terren ndjeshëm ndaj Lekut me 0.50 lekë dhe këmbehet në kuotën e 125.15 lekëve, ashtu sikurse edhe franga zvicerane u forcua sot me 0.19 lekë dhe këmbehet me 115.50 lekë.

Reklama e sponzorizuar

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, tregu valutor është i qëndrueshëm dhe luhatjet i adresohen kërkesë ofertës si dhe ndryshimeve në bursat ndërkombëtare/ATSH.