Banka Nacionale e Zvicrës: Fitim prej 14.3 miliardë frangash

Banka Nacionale Zvicrës ( SNB ) ka raportuar për profitin e saj në tremujorin e tretë që ishte 14.3 miliardë franga zvicerane (15.77 miliardë dollarë), falë pjesës më të madhe të portofolit të saj të madh në valuta të huaja. Në tremujorin e tretë, SNB fitoi 12.04 miliardë franga kryesisht në portofolin valutor.

Frangu zakonisht fiton vlerë në një kohë të pasigurt për shkak të statusit të një strehe të sigurt për kapitalin e investitorëve, shkruan albinfo.ch.

Në të njëjtën kohë, ata bënë një fitim prej dy miliardë frangash nga vlera e rritur e portofolit të tyre të arit, ndërsa çmimi i tij u rrit. Fitimi nga pozicionet në monedhën vendase arriti në 355 milionë franga dhe kryesisht i referohej normës negative të interesit, pra mbledhjes së interesit në depozitat e bankave tregtare.

Reklama e sponzorizuar

Në nëntë muajt e parë të këtij viti, SNB ka raportuar për një fitim prej 15.1 miliardë frangash, që do të thotë se ka më shumë të ngjarë të paguajë një maksimum prej katër miliardë frangash të Qeverisë Federale dhe kantoneve.