Ari ndalon rënien 6-ditore- Rritet me mbi 1% në fillim të javës prej rënies së yieldit në SHBA

Ari

Çmimi i arit është rritur me mbi 1% ditën e Hënë, pas 6 ditëve radhazi të humbjeve, ndërkohë që rënia e interesave të borxhit në SHBA, nxiti investimet tek metali i çmuar.

Norma spot u rrit me 1.1% në 1,781.86 dollarë për onz. Yieldet reale kanë rënë, duke stabilizuar çmimin e arit, sipas analistëve, që shpjegojnë se investitorët po e përdorin si mundësi për ta blerë nga rënia e mëparshme.

Yieldi benchmari i Thesarit në SHBA, ra në nivelin më të ulët që prej shkurtit, duke ulur koston oportune të blerjes së arit, që nuk bart një normë të interesit.

Reklama e sponzorizuar

Ndërkohë, dollari amerikan qëndroi në nivelin më të lartë në disa muaj që shënoi në sesionin e fundit tregtar.

Javën e kaluar, ari tregoi performancën më të dobët javore që prej marsit 2020, duke rënë me 6%, pasi Rezerva Federale sinjalizoi një tkurrje më të shpejtë se ç’pritej nga politikat monetare.

Investitorët presin tashmë komente nga zyrtarët e Bankës Qendrore, që do të takohen këtë javë.

Kryetari, Jerome Powell, do të zhvillojë dëshminë e tij përballë Kongresit gjatë javës. Nga ana teknike, ari mund të provojë pak rezistencë tek 1,797 dollarë për onz dhe nëse e thyen atë nivel, mund të shkojë drejt 1,825 dollarë. /Scan tv/