Si ndërtoi kjo kompani kafeje një markë prej 10 milionë dollarësh?

Misioni i Peace Coffee për të ndihmuar fermerët e kafesë nuk ka ndryshuar në 25 vjet, edhe pse kompania është shndërruar në një markë kombëtare.

Kompania e kafesë me bazë në Minneapolis i ka dhënë përparësi pagës së drejtë për fermerët e kafesë që nga themelimi i saj në 1996, kur disa marka kombëtare të kafesë ishin përqëndruar në politikat e drejta të bujqësisë dhe tregtisë.

Lee Wallace ka qenë CEO e Peace Coffee që nga viti 2006, por nuk e krijoi ajo kompaninë. Mark Ritchie, i cili më vonë shërbeu si Sekretar i Shtetit të Minesotës nga 2007 në 2015, filloi biznesin përmes një organizate jofitimprurëse të quajtur Instituti për Bujqësi dhe Politikë Tregtare (IATP) pasi vizitoi fermerët e kafesë në Meksikë. Ritchie pa një mundësi për të ngritur një zinxhir furnizimi midis Meksikës dhe Minesotës që paguante fermerët në mënyrë të drejtë, duke i lënë ata të vendosnin vetë çmimin e kafesë.

Deri në vitin 2006, Peace Coffee kishte arritur 1 milion dollarë në të ardhura vjetore, në atë kohë Wallace u bashkua me kompaninë për të ndihmuar në shkallëzimin e saj në një markë kombëtare duke ruajtur fokusin e saj në politikat e tregtisë së drejtë. Nën udhëheqjen e Wallace, kompania u bashkua me Iniciativën e Karbonit, Klimës dhe Kafesë me pjekësit e tjerë të kafes me të njëjtin mendim. Kompanitë që marrin pjesë në iniciativë investojnë 3 cent për kile kafe të blerë për të ndihmuar fermerët të përshtaten me ndryshimet klimatike, përmes projekteve si rimbjellja e parcelave të braktisura për të krijuar ferma testuese dhe konferenca pritëse për fermerët për të shkëmbyer mjete dhe teknika. Deri në fund të vitit 2021, Peace Coffee do të ketë kontribuar më shumë se 165,000 dollarë përmes iniciativës.

Reklama e sponzorizuar

Pas transferimit të biznesit në një B-Corp (B-Korporatat shqetësohen për palët e interesuara, jo vetëm aksionarët) të certifikuar në 2017, Wallace bleu Peace Coffee nga IATP në 2018. Kompania gjeneroi më shumë se 10 milionë dollarë në shitje vjetore vitin e kaluar dhe ka blerë më shumë se 10 milionë paund kafe nga kooperativat e fermerëve të vegjël në më shumë se 12 vende.

 

Tashmë, Wallace nuk ndihet aq e vetme në qëllimet e saj si një CEO e drejtuar nga misioni. “Pellgu është bërë shumë më i madh”, thotë ajo. “Në vend që të predikojmë, ne po këndojmë në një kor”.

Këtu janë tre nga sugjerimet e Wallace për marketingun e një kompanie të drejtuar nga misioni.

Mbani paketimin e thjeshtë

Investimi më i mirë i marketingut të Peace Coffee deri më sot ishte një ridizajnim i paketimit në 2018, sipas Wallace. Natyra e paqartë e paketimit paraprak të kompanisë do të thoshte që njerëzit duhej të mendonin shumë për të kuptuar se çfarë kishte brenda, thotë ajo. Tani udhëheq me baziket: është me kafeinë, ka shije të mirë dhe është tregti e ndershme. Për detajet dhe iniciativa të tjera konsumatorët mund të shkojnë në faqen e internetit në rast se dëshirojnë të mësojnë më shumë. Wallace sugjeron studimin e paketimit të markave më të mëdha në industrinë tuaj për frymëzim paketimi.

Bëni blerjet argëtuese për klientin

Kur bëhet fjalë për komunikimin e misionit, Wallace thotë se duhet ta mbani atë të thjeshtë. Për shembull, ajo mund të flasë me klientët në lidhje me përpjekjet e fermerëve të kafesë dhe ndryshimin e klimës, por ky nuk është mesazhi që u shkon konsumatorëve, sepse është i tepruar.

“Ne përpiqemi të jemi argëtues, të gjallë dhe të arritshëm, dhe t’i bëjmë të ditur njerëzve se po bëjnë gjëra të mira duke blerë këtë produkt”, thotë ajo. “Ne do të kujdesemi për punën e mirë.”

Përqëndrohuni në një mision të veçantë

Wallace shpesh sheh biznese të reja të përpiqen të jenë të përsosura në gjithçka që nga dita e parë. “Është me të vërtetë e rëndësishme të përcaktoni qartë se ku dhe si doni të keni një ndikim dhe të mos përpiqeni të bëni çdo aspekt të modelit tuaj të biznesit më perfektin”, thotë ajo. Për të, të paturit e një ndikimi të matshëm që klientët dhe punonjësit mund të marrin mbrapsht, kthehet në një mision: Blerja e kafesë organike të tregtisë së ndershme. Ky mesazh i vetëm u jep të gjithëve një qëllim të qartë për t’u përqëndruar./inc/