Si të krijoni një personalitet fitimprurës në internet në 2021

Në ditët e sotme, gati çdo gjë ka të bëjnë me platformën që mund të krijoni në internet. Ka shumë arsye për këtë. Për shembull, nëse po lançoni një produkt të ri, të keni një numër të lartë ndjekësish është në thelb një mënyrë për të pasur tashmë klientë besnikë ndaj jush që nga fillimi, gjë që mund të përgjysmojë përpjekjet tuaja për reklamim.

Për më tepër, markat dhe kompanitë e tjera kur keni shumë ndjekës e shohin këtë si shenja dollari. Dëshironi një marrëveshje libri? Rritni audiencën. Dëshironi një marrëveshje rekord? Rritni një audiencën. Shtëpitë botuese, etiketat diskografike dhe qindra kompani që punojnë me ndikues në marrëveshjet e markave janë gjithmonë në kërkim të një personaliteti në internet që mund të tërheqë vëmendjen.

Mund të jetë frikësuese të fillosh nga e para – veçanërisht nga zero ndjekës kur kaq shumë të tjerë kanë mbledhur mijëra deri në miliona ndjekës. Por, mbani mend se të gjithë fillojnë nga zero, dhe ndërtimi i një personaliteti në internet mund të jetë aq argëtues dhe përmbushës sa mund të jetë fitimprurës. Përfitoni nga kjo mënyrë e re shpërblyese për të krijuar një emër për veten tuaj me këshillat e mëposhtme.

Reklama e sponzorizuar
  1. Specializohuni në një deklaratë të vetme misioni

Ndjekësit duan të dinë pse duhet t’ju ndjekin. Imagjinoni këtë: Ju jeni duke lëvizur nëpër TikTok dhe shikoni një video që vërtet shkon me ju – ajo ka një mesazh motivues. Ju dëshironi menjëherë më shumë, kështu që shikoni faqen e krijuesit të përmbajtjes, vetëm për të kuptuar se videoja ishte goxha e rastësishme. Videot e tjera të krijuesit përfshijnë nga videot e kafshëve shtëpiake deri tek videot e humorit deri në një perëndim të rastësishëm të plazhit. A keni nxitje për të ndjekur? Jo!

Tani, diversifikimi i përmbajtjes është një ide e shkëlqyeshme, por sigurohuni që të qëndroni besnik për diçka që shkon për shtat me personalitetin tuaj. Kjo nuk duhet të jetë diçka shumë kufizuese, siç është vetëm bërja e videove të stërvitjes. Por gjithashtu mund të jetë! Merrni parasysh të krijoni një personalitet të markës për veten tuaj … e cila duhet të jetë e lehtë dhe argëtuese sepse ju e njihni më mirë personalitetin tuaj! Për çfarë qëndroni? Si mund të shfaqni vlerat tuaja, punën e palodhur dhe stilin e jetës në internet? Sa më koheziv të jetë ky imazh, aq më shumë ka gjasa që të tërhiqni një auditor më të madh.

  1. Përshtatuni me trendet

Në kulturën “meme”, tendenca të caktuara bëhen virale me shpejtësi – dhe tendenca vizuale “meme” tani është zgjeruar për të përfshirë tinguj në platforma si TikTok dhe Instagram Reels. Kjo është një mundësi e shkëlqyeshme për të kapur një tingull në trend (i cili mund të rrisë shikimet) ndërsa vendosni kthesën tuaj në të. Jennifer Thayer krijoi një audiencë TikTok prej mbi 1.4 milion dhe po rritet në vetëm gjashtë muaj, dhe përshtatja me trendet është këshilla e saj më e mirë për këdo që shpreson të imitojë suksesin e saj.

“Unë së pari njoha se cilat nga asetet e mia ishin pikat e mia të forta dhe përfitova nga ato me përmbajtjen time,” shpjegoi Thayer. “Por, mësova shumë shpejt se sa e rëndësishme është të jesh i adaptueshëm në industrinë e argëtimit. Zemërimi i sotëm mbi përmbajtjen e formave të shkurtra është dëshmi e kësaj… dhe madje edhe brenda TikTok, ka tendenca të caktuara që duhet të përshtaten në mënyrë që të rriteni. ”

Për t’u përshtatur, thjesht mbani gishtin në pulsin e asaj që po ndodh sipas trendit duke konsumuar më shumë përmbajtje. Lëvizni faqen për ju me një fletore dhe stilolaps dhe shihni se cilat ide ju vijnë në mendje bazuar në atë që shihni. Një kërkim i vogël dhe përshtatje me të vërtetë mund të paguajë.

  1. Trego një dobësi

Është e rëndësishme të mbani mend se mediat sociale janë me të vërtetë një mjet për njerëzit që të lidhen me njerëzit. Kjo është arsyeja pse dobësia llogaritet kaq shumë. Historia juaj mund të ndihmojë vërtet të tjerët – dhe kjo është një frymë e ajrit të pastër në krahasim me fasadën që shumë prej tyre vendosën në mediat sociale, duke treguar “jetën e tyre të përsosur”.

Personalitetet që grumbullojnë më shumë besim, dhe për këtë arsye besnikërinë më të madhe të auditorit, janë personalitete që janë në rregull me të qenit të pambrojtur dhe të ndajnë jetën e tyre. Mendoni, për shembull, për shfaqjet televizive realiste. Megjithëse shumë argumentojnë se këto shfaqje janë disi të shkruara, fakti që kaq shumë shikues janë lidhur aq thellë me këto personalitete të vërteta, zbret në faktin se ata po shfaqin prapaskenat e vërteta të jetës së tyre në ekran. Kjo i bën të famshmit të ndihen më shumë si miq.

Sa më shumë që dikush mendon se ju “njeh”, aq më shumë do t’iu mbështesë: duke blerë produktet tuaja, duke u angazhuar me përmbajtjen tuaj dhe duke ju rekomanduar miqve. Dhe mbani mend atë që thotë Brene Brown për dobësinë: “Cenueshmëria nuk është të fitosh ose të humbësh; është të kesh guximin të shfaqesh dhe të shihesh kur nuk kemi kontroll mbi rezultatin. Cenueshmëria nuk është dobësi; është masa jonë më e madhe e guximit. ”

  1. Përgjigjuni kërkesave për llojet e përmbajtjes

Së fundi, sigurohuni që të angazhoheni me auditorin tuaj pasi fillon të angazhohet me ju! Do të zbuloni se ndërsa vazhdoni të postoni, ndjekësit do të bëjnë kërkesa ose do të bëjnë pyetje. Përdoreni këtë si një udhërrëfyes dhe “kërkimin e tregut” përfundimtar. Plus, kur i përgjigjeni pyetjeve ose kërkesave, ndjekësit tuaj do të fillojnë të ndihen më afër jush.

Kjo është arsyeja pse fillimi i krijimit të përmbajtjes është me të vërtetë vetëm fillimi me një plan. Ndërsa shkoni dhe përshtateni me trendet në ndryshim, do të gjeni zërin tuaj. Dëgjoni atë që thonë ndjekësit – përmes komenteve dhe mesazheve të tyre, ose përmes llojeve të përmbajtjes që fitojnë më shumë përgjigje. Gjithmonë ndryshoni strategjinë tuaj. Me kalimin e kohës, me një deklaratë të qartë misioni, cenueshmëri dhe përshtatshmëri, një auditor besnik do të vazhdojë të rritet. Dhe nga atje, qielli është kufiri për ëndrrat tuaja të biznesit./SCAN/