Bitcoin arrin cmimin më të ulët në 1 vit e gjysëm, çfarë po ndodh me kriptomonedhën

Çmimet e Bitcoin kanë pësuar disa humbje serioze kohët e fundit, duke rënë në nivelin e tyre më të ulët në rreth 18 muaj pasi kriptomonedha po përballet me kushte të vështira tregu.

Monedha dixhitale ra nën shifrën e 21,500 dollarëve tregojnë shifrat e TradingVieë. Në këtë pikë, ajo po tregtohet me vlerën e saj më të ulët që nga fillimi i dhjetorit.

Kriptomonedha ka rënë ndjeshëm që kur arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej afro 69,000 dollarë në fund të vitit të kaluar. Pas këtyre lëvizjeve të fundit të çmimeve, disa analistë menduan se ku mendojnë se bitcoin do të shkojë më pas.

Reklama e sponzorizuar

Ndikimi i Inflacionit

Disa vëzhgues të tregut theksuan shifrat më të fundit të inflacionit në SHBA, si dhe mënyrën se si ata presin që ato të ndikojnë në aktivet e rrezikut në të ardhmen.

Të dhënat e qeverisë treguan se në 12 muajt deri në maj, Indeksi i Çmimeve të Konsumit për të gjithë Konsumatorët Urban (CPI-U) u rrit 8.6% përpara rregullimit sezonal. Richard Usher, kreu i OTC Trading në BCB Group, foli për këto zhvillime.

“Bitcoin ka pësuar gjatë 48 orëve të fundit goditje nga inflacioni në SHBA,” tha ai.

“Ky numër çon në një shitje të qëndrueshme të të gjitha aktiveve me rrezik dhe është përkeqësuar në me Ethereum duke thyer mbështetjen e saj afatgjatë dhe thashethemet e ndryshme për kompanitë e kriptove që janë nën presion,” shtoi Usher.

Ai parashikoi se në vijim, kjo situatë do të shkaktojë turbulenca të pashmangshme.

“Nga këtu Bitcoin po hyn në një periudhë ku përplasen dy botë. Shitësit afatshkurtër, në anën e pasme negative të rrezikut, po përballen me investitorë afatmesëm, të cilët i shohin nivelet që i afrohen 20,000 si vlerë të mirë afatgjatë. Kjo do të çojë në tregti të paqëndrueshme për mendimin tim.”

Anthony Denier, CEO i platformës tregtare Webull Financial, vlerësoi gjithashtu ndikimin e të dhënave më të fundit të inflacionit në SHBA.

“Numrat e inflacionit u publikuan javën e kaluar, i cili ishte më i larti në 40 vjet, dhe priten më shumë rritje të normave në afatin e afërt, gjë që është e keqe për aktivet me rrezik,” vuri në dukje ai.

“Kur normat e interesit rriten, llogaritë e kursimit dhe obligacionet paguajnë yield-e më të larta për investimet,” theksoi Denier.

“Këto rendimente në rritje për aktivet më pak të rrezikshme do të thotë se investitorët nuk marrin aq shumë rrezik për të marrë një kthim të mirë, duke rezultuar në më pak blerës të aktiveve me rrezik. Në tregun e sotëm, kjo përfshin stoqet e rritjes dhe kriptomonedhat, kështu që ne mund të vazhdojmë të presim rënie në afatin e afërt.”