Java nis e ‘ngrysur’ për valutat kryesore – Rënie e fortë për Paundin britanik

Paundi britanik e ka nisur këtë javë me një rënie të fortë pasi në raport me javën e shkuar është blerë këtë të hënë me 137.8 lekë dhe është shitur me 139.5 lekë sipas kursit të këmbimit lokal.

Dollari amerikan gjithashtu e ka nisur javën negativisht duke regjistruar edhe ai zbritje të kuotës teksa blihet mëngjesin e sotëm me 113.2 lekë dhe shitet me 114.2 lekë krahasuar me javën që lamë pas.

Monedha europiane ka pësuar edhe ajo një zhvlerësim të kuotës këtë fillim jave pasi në raport me javën e kaluar është blerë mëngjesin e sotëm me 119.4 lekë dhe është shitur me 120 lekë.

Reklama e sponzorizuar

Franga zvicerane nuk bën përjashtim pasi edhe ajo ka pësuar një zhvlerësim të kuotës në raport me javën e që lamë pasi duke u blerë sot me 116.5 lekë dhe duke u shitur me 117.5 lekë referuar tregut të brendshëm valutor./Scan tv/