Panik në këmbimoren më të madhe botërore të kriptovalutave – 1.9 miliard euro tërhiqen brenda 24 orëve

Këmbimorja më e madhe e kriptovalutave në botë, Binance, regjistroi një tërheqje prej 1.9 miliard dollarësh në 24 orët e fundit, njoftoi sot kompania e të dhënave të blockchain Nansen.

Binance njoftoi se ka “pezulluar përkohësisht” tërheqjet e monedhave të qëndrueshme USDC, një kriptomonedhë, vlera e së cilës është e qëndrueshme dhe e lidhur me dollarin amerikan 1:1.

1.9 miliard dollarë ishte dalja më e madhe ditore që nga qershori i këtij viti, treguan të dhënat e Nansen, dhe përbënin pjesën më të madhe prej 2.2 miliardë dollarësh në tërheqje të bazuara në Ethereum gjatë shtatë ditëve të fundit.

Reklama e sponzorizuar

“Tërheqjet nga Binance po rriten për shkak të pasigurisë në rritje në lidhje me raportin e rezervave të saj”, tha një zëdhënës i Nansen.

 

Nga ana tjetër, një përfaqësues i Binance PR thotë se njerëzit depozitojnë dhe tërheqin fonde çdo ditë për një sërë arsyesh.

“Fondet e përdoruesve në Binance mbështeten 1:1 dhe struktura e kapitalit të Binance është pa borxhe. Ne gjithmonë kemi më shumë se fonde të mjaftueshme për të përmbushur kërkesat për tërheqje”, shtoi ai.

Binance, dominimi i të cilit në botën e kriptovalutave u çimentua nga falimentimi i bursës rivale FTX, publikoi në Twitter javën e kaluar një raport nga firma e auditimit Mazars si provë e rezervave të kompanisë.

Raporti tregoi se stoku në Bitcoin tejkaloi depozitat e klientëve në një ditë të nëntorit.

Portali i lajmeve, CoinDesk raportoi më herët se Binance regjistroi një dalje prej 902 milionë dollarësh të hënën. Kjo këmbimore është tashmë nën presionin e autoriteteve.

Një ndarje mes prokurorëve në Departamentin e Drejtësisë së SHBA-së po vonon përfundimin e një hetimi të gjatë penal të fokusuar në pajtueshmërinë e Binance me ligjet dhe sanksionet amerikane kundër pastrimit të parave.