Çmimi i Bitcoin ngelet i qëndrueshëm -Rezultatet e efektit të “përgjysmimit”, në muajt e ardhshëm

“Përgjysmimi” i famshëm i Bitcoin ndodhi të premten mbrëma, ku shumë të apasionuar pas tregut të kriptovalutave ngelën të zhgënjyer për faktin e thjesht se çmimi i Bitcoin mbeti i qëndrueshëm në rreth 63,907 dollarë.

Tani, të gjithë sytë janë në atë që do të ndodhë në rrugë e sipër, raporton revista “THE WASHINGTON POST”. Secili prej tre përgjysmimeve të mëparshme, çmimi i Bitcoin ishte i luhatshëm në muajt e parë dhe u rrit ndjeshëm një vit më vonë.

Por, siç e dinë mirë investitorët, performanca e kaluar nuk është një tregues i rezultateve të ardhshme. “Unë nuk e di sesa i rëndësishëm mund të themi se është ende përgjysmimi”, tha Adam Morgan McCarthy, analist kërkimor në Kaiko.

Reklama e sponzorizuar

“Madhësia e kampionit prej tre (përgjysmimet e mëparshme) nuk është aq i madh për të thënë ‘do të rritet përsëri 500 për qind’, ose diçka tjetër”, shtoi ai. Në kohën e përgjysmimit të fundit në muajin maj të vitit 2020, për shembull, çmimi i Bitcoin qëndronte në rreth 8,602 dollarë, sipas CoinMarketCap – dhe u rrit pothuajse shtatëfish në gati 56,705 dollarë deri në maj të vitit 2021.

Pjesa më e madhe e meritave për rritjen e fundit të Bitcoin i jepet suksesit të hershëm të një mënyre të re për të investuar në aktiv – ETF-të e Bitcoin spot, të cilat u miratuan nga rregullatorët amerikanë. Një raport kërkimor nga fondi menaxhues i kriptovalutave, Bitwise zbuloi se këto ETF Spot, shkurt për fondet e tregtuara në këmbim, panë 12.1 miliardë dollarë hyrje gjatë tremujorit të parë.

Analisti i lartë i kërkimit të kriptovalutave, Ryan Rasmussen tha se kërkesa e vazhdueshme ose në rritje për ETF, kur shoqërohet me “goditjen e ofertës” që rezulton nga përgjysmimi i ardhshëm, mund të ndihmojë në shtytjen e mëtejshme të çmimit të Bitcoin./Scan tv/