Euro afër nivelit më të lartë në dy vite e gjysmë

Euro shënoi pak ndryshime, duke u këmbyer në 1.2216 $, afër nivelit më të lartë të dy viteve e gjysmë, prej 1.2273 $, të arritur këtë muaj.

Ndërsa presionet mbi dollarin u lehtësuan, pasi Presidenti Donald Trump u tërhoq nga kërcënimi për të bllokuar një faturë ndihme COVID-19.

Trump nënshkroi në ligj paketën e ndihmës dhe shpenzimeve pandemike prej 2.3 trilionë dollarësh, duke shmangur një mbyllje të pjesshme të qeverisë federale që do të kishte filluar të martën.

Reklama e sponzorizuar

Paundi qëndroi poshtë nivelit të lartë prej 2 vitesh e gjysmë në sesionin aziatik pas marrëveshjes tregtare Brexit që nuk mbulon sektorin financiar të Britanisë.