Si të bëhesh milioner duke vizituar çdo vend të botës, pa para në xhep?

Johnny Ward kaloi 10 vjet duke udhëtuar nëpër botë, duke vizituar të 197 shtetet në planet duke arritur në fund të udhëtimit të tij të bënte 1 milion dollarë. Megjithëse Ward, 33-vjeçar, e filloi me një buxhet të vogël, ai arriti të kthehej në një milioner gjatë rrugës, duke dëshmuar se të udhëtosh dhe të bësh para nuk duhet të jenë reciprokisht ekskluzive. Dhe, sipas tij, çdokush mund të arrijë rezultate të ngjashme.

Kur ai u nis për misionin e tij të ‘rrumbullakët’, Ward nuk kishte para edhe për një biletë avioni. Kështu që ai nënshkroi fillimisht për të bërë kërkime mjekësore në një spital në Irlandë. Mjekët kaluan pesë javë duke realizuar teste ilaçesh mbi të duke bërë kështu që ai të fitonte mjaftueshëm para për të udhëtuar më pas në Tailandë dhe për të dhënë atje mësime të gjuhës angleze.

Prej aty, Ward filloi të blogonte dhe të ndërtonte faqen e tij të web-it kur njerëzit mund ta ndiqnin hap pas hapi në rrugëtimin e tij të cilin ai e dëshmonte me fotografi dhe video përgjatë tërë kohës. Ai e zgjeroi blogun e tij në një markë mediash me 100 faqesh interneti të ndryshme. Kjo bëri që të fitonte akoma dhe më shumë para nga të ardhurat e reklamave që realizoheshin në të gjitha faqet e tija online.

Reklama e sponzorizuar

“Duhet të isha mjaft i zellshëm që të merrja laptopin tim dhe të punoja mbrëmjeve kur isha në Mongoli, Kazakistan apo Etiopi”, tha Ward për The Telegraph. “Këto ishin kohët e vështira, duke vënë punën në vijë ndërsa isha duke udhëtuar në mënyrë aktive, dhe mos ditur nëse do të kjo do të paguante apo jo”.

Vendi i 197 që përmbylli rrugëtimin e tij në tërë globin ishte pikërisht Norvegjia. Ai e festoi arritjen me shampanjë dhe me të dashurit e tij në Rrethin Arktik. “Nëse me të vërtetë dëshironi thellë diçka, ju mund ta realizoni atë”, shkruante Ward në Instagram kur arriti në Norvegji. “Kur e vizualizoni rrugën tuaj dhe çdo zgjedhje apo përpjekje juaja ju çon drejt synimit tuaj përfundimtar, atëherë asgjë nuk mund t’ju ndalojë“. (Fortune)/ SCAN Tv/