Shumë furra buke në Austri, në prag të mbylljes, çmimet e energjisë rriten

Furra austriake kanë ndjerë presion në rritje ndërsa çmimet e gazit dhe energjisë elektrike rriten, njoftoi transmetuesi ORF, duke cituar përfaqësuesin tregtar Josef Schrott, përcjell albinfo.at.

“Kostot e energjisë janë deri në dhjetë herë më të larta se vitin e kaluar. Shumë furra buke po mendojnë të mbyllen përgjithmonë,” tha Schrott. Ai tha se “dhjetëra mijëra” euro të nevojshme për të mbuluar kostot në rritje nuk mund të fitoheshin në banakun e një furre të vogël buke.

Këto objekte vuajnë më shumë pasi kanë nevojë për shumë energji për të funksionuar furrat dhe ftohësit e brumit. Çmimet e grurit dhe miellit gjithashtu janë rritur ndjeshëm gjatë muajve të fundit, duke rritur më tej presionin.

Reklama e sponzorizuar