Bitcoin ka rënë me 60 për qind që nga fillimi i vitit – kur pritet t’i rritet vlera?

Kriptovalutat, ashtu si pjesa tjetër e tregut, janë në një situatë të vështirë muajt e fundit.

Rënia ekonomike dhe shqetësimet financiare kanë bërë që tregtarët të nxjerrin para në dorë disa nga kriptovalutat e tyre. Çmimi i bitcoin ka rënë me rreth 60 për qind që nga fillimi i vitit.

Pavarësisht faktorëve negativë, bitcoin po mban vlerën mbi 18 mijë dollarë, që do të thotë se investitorët mendojnë se çmimi është i favorshëm në atë nivel dhe janë të prirur për ta blerë. Disa tregtarë besojnë se bitcoin ka arritur fundin dhe se çmimi tani vetëm mund të rritet.

Reklama e sponzorizuar

Pas të dhënave të inflacionit në SHBA më 14 tetor, bitcoin u rrit me 9.8 për qind, duke ushqyer shpresat se kriptomonedha mund të vazhdojë të rritet.

Të dhënat tregojnë gjithashtu faktin se minimi i bitcoin, i cili rrit furnizimin e tij, është jashtëzakonisht i vështirë.

Rritja e çmimeve të energjisë elektrike dhe kostot më të larta për kartat grafike do të thotë që minatorët që përdorin kompjuterët e tyre për të gjeneruar ngadalë bitcoin nuk po paguajnë vërtet. Oferta e kufizuar ndikon në rritjen e çmimeve.

Konsensusi i tregut duket se është se çmimet e kriptomonedhave do të rimëkëmben fuqishëm pasi aksionet dhe tregu në tërësi të kenë rënë.