SHBA kritikon ashpër mbylljen e degëve të bankës serbe në veri të Kosovës

Departamenti amerikan i Shtetit ka kritikuar mbylljen e gjashtë njësive të “Bankës Postare Kursimore” të Serbisë në veri të Kosovës, duke e cilësuar veprimin si të pakoordinuar dhe nxitës të tensioneve, dhe kërkoi që Kosova të angazhohet konstruktivisht në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë.