VW-ja pret që mungesa e çipave të frenojë prodhimin e veturave

The logo of German car maker Volkswagen (VW) is seen at Northern Virginia dealer in Woodbridge, Virginia on September 29, 2015. Wall Street stocks dropped for the week despite some improving US data as worries ranging from a slowing Chinese economy to the Volkswagen emissions scandal dampened sentiment. Volkswagen came under pressure after reports surfaced concerning the manipulation of values of emission in VW vehicles equipped with diesel engines. AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS (Photo credit should read PAUL J. RICHARDS/AFP/Getty Images)

Marka kryesore e veturave të Volkswagen AG pret që mungesa globale e çipave të frenojë prodhimin e veturave në muajt e ardhshëm, por prodhimi i veturave elektrike aktualisht nuk ndikohet nga ngërçet e furnizimit.

Mungesa e çipave mund të fillojë të lehtësohet në gjysmën e dytë të vitit, ka thënë shefi i markës së VW-së, Ralf Brandstaetter për DPA në një intervistë të shtunën. Kompania ka në plan të kompensojë prodhimin e humbur sa më shumë që të jetë e mundur gjatë vitit.

Prodhuesi më i madh i veturave në Evropë paralajmëroi në dhjetor se mungesa në të gjithë botën do të frenojë prodhimin e veturave, duke vlerësuar se prodhimi i më shumë se 100.000 veturave mund të jetë në rrezik. Pengesat që ndikojnë në të gjithë industrinë u përkeqësuan nga një zjarr në një fabrikë të çipave Renesas Electronics Corp në Japoni dhe stuhia e dimrit në Teksas këtë vit.

Reklama e sponzorizuar

VW do të zvogëlojë 4.000 punë administrative dhe do të shtojë 2.000 pozicione për operacione digjitale. Kompania gjithashtu vazhdon të zvogëlojë kompleksitetin e prodhimit për të ulur kostot dhe për të kufizuar punësimin e jashtëm sa më shumë që të jetë e mundur.